Ofertanti: ce masuri puteti lua daca oferta depusa in licitatii a fost dezvaluita nelegal

Aflarea continutului ofertei competitorului declarat câstigator in cadrul licitatiilor publice poate genera un avantaj considerabil ofertantilor clasati pe locuri inferioare. Acestia pot astfel sa identifice potentiale vicii ale ofertei clasate pe locul 1 si sa le valorifice in cadrul unei contestatii, crescându-si considerabil sansele la adjudecarea contractului public.

Informatiile din propunerea tehnica si financiara depusa in cadrul unei licitatii publice sunt protejate de confidentialitate in conditiile legislatiei achizitiilor publice.

Accesul la oferta competitorului creeaza un avantaj si in licitatii viitoare, intrucât cunoasterea informatiilor tehnice si/sau financiare legate de know-how-ul unei societati concurente care actioneaza pe aceeasi piata, va crea o pozitie de inferioritate acestei societati fata de rivalii sai.

Divulgarea sau utilizarea de informatii confidentiale obtinute nelegal reprezinta o practica de concurenta neloiala conform Legii nr. 11/1991 privind faptele de concurenta neloiala, care interzice practicile comerciale care contravin uzantelor cinstite si principiului general al bunei-credinte.

Mai multe detalii aici

Pentru textul complet al anuntului aveti nevoie de un cont.
Cont pentru Achizitii Publice
Achizitii Publice
Puteti primi zilnic in e-mail anunturile de achizitii publice in domeniile care va intereseaza!
Click aici pentru a va abona
Informatiile sunt furnizate zilnic direct de partenerul nostru Licitatie-Publica.ro, unul din principalii furnizori de informatii privind achizitiile publice din Romania.