Ce trebuie sa stii cand achizitionezi un teren

Din ce in ce mai multi oameni cauta terenuri de vanzare in Bucuresti sau in zonele limitrofe, deoarece capitala reprezinta o oportunitate de dezvoltare pe plan profesional si nu numai. Desi unii prefera sa cumpere o casa cu teren la cheie, altii considera ca este mai avantajos sa achizitioneze un teren si apoi sa isi construiasca locuinta asa cum vor ei.

Insa, gasirea terenului potrivit poate da, adesea, batai de cap viitorului proprietar. Atunci cand prospectam un teren, trebuie sa tinem cont de mai multe aspecte, deoarece alegerea locatiei  nepotrivite poate duce la neplaceri de tot felul, care, cel mai adesea, vor genera costuri ridicate. Atunci cand achizitionam un teren, trebuie, in primul rand, sa alegem locatia acestuia, in functie de ceea ce ne dorim. Trebuie sa stii ca un teren aflat la periferia orasului costa mai putin decat unul in centru. Desigur, va fi necesar sa iei in calcul daca acesta este aproape de mijloacele de transport, de magazine, in cazul in care ai copii, de gradinite sau de scoli, serviciu si tot asa.

Apoi, trebuie sa te interesezi putin si de vecinii pe care ii ai in zona. Linistea si siguranta viitoarei case depinde mult si de oamenii care se afla in jurul tau. Va fi nevoie sa faci cateva cercetari amanuntite, deoarece acolo iti vei construi o casa pentru o viata intreaga.

Nu uita sa te asiguri ca ai acces la utilitati, adica la curent electric, in primul rand, si apoi gaze, apa si canalizare. Cu cat esti mai departe de oricare dintre utilitati, cu atat costurile vor fi mai mari pentru ca va trebui sa te bransezi la toate. Este unul din aspectele ce trebuie luate in calcul cu maxima seriozitate.

Ar fi ideal ca un teren sa nu se afle chiar la strada principala, in cazul in care iti construiesti o casa pe care o vei folosi strict pentru locuit. Este mai bine sa se afle pe o alee secundara si, astfel, vei evita zgomotul masinilor, praful si mirosul neplacut emanat de tevile de esapament ale masinilor ce vor tranzita zona. Este indicat un teren la strada principala doar in cazul in care iti deschizi o afacere acolo si clientii si furnizorii trebuie sa aiba acces.

Ai grija sa nu fie un teren inundabil! Asa ca fa-ti temele din timp si pune intrebarile corecte si studiaza toate documentele locatiei.

Suprafata conteaza in functie de ceea ce vrei sa iti construiesti. De obicei, majoritatea
persoanelor aleg un teren de 500 de mp pentru o casa de dimensiuni medii, insa, pentru cine isi doreste o curte mare, este indicat sa caute ceva de 1000 de mp sau peste. Pentru a face o afacere sigura, cel mai bine este sa achizitionezi un teren printr-o agentie. Aceasta trebuie sa fie una cu recenzii bune, cu experienta si care sa aiba in spate o intreaga echipa de profesionisti.

O astfel de agentie este Realkom Imobiliare, care de 10 ani a efectuat cele mai profitabile tranzactii din acest domeniu. Se ocupa de vanzari si inchirieri in Bucuresti si imprejurimi. Consilierii Realkom se asigura, de fiecare data, ca toate cerintele clientilor vor fi satisfacute si niciunul nu va pleca nemultumit din agentie. Pentru mai multe detalii poti vizita pagina de internet, realkom.ro. Asadar, nu ezita sa ii contactezi atunci cand doresti sa achizitionezi un teren in Bucuresti. Se vor asigura ca vei face cea mai buna afacere.

(P) Acest material este sponsorizat. Pentru promovarea pe acest site va rugam sa ne contactati pe contact!

Pentru textul complet al anuntului aveti nevoie de un cont.
Cont pentru Achizitii Publice
Achizitii Publice
Puteti primi zilnic in e-mail anunturile de achizitii publice in domeniile care va intereseaza!
Click aici pentru a va abona
Informatiile sunt furnizate zilnic direct de partenerul nostru Licitatie-Publica.ro, unul din principalii furnizori de informatii privind achizitiile publice din Romania.